Presentatie Herenboeren tijdens Campus College

Verse seizoensgroenten, fruit, aardappelen, vlees en eieren van eigen land eten? Kortom, eten van je eigen boerderij? Dat kan binnenkort in Breda. Er zijn namelijk plannen voor een Herenboerderij; een duurzaam agrarisch bedrijf, eigendom van een coöperatie van burgers. Die kweken op 20 hectare grond hun eigen groenten en fruit en houden er kippen, varkens en runderen. Ze nemen daarvoor een professionele boer in dienst.

Tijdens BREDA: CAMPUS COLLEGE- DE VERBORGEN IMPACT geven we een korte presentatie over het Herenboeren concept.

CAMPUS COLLEGE: DE VERBORGEN IMPACT

Dinsdag 19 november 2019 | 19.30 – 21.00 (inloop vanaf 19.00 uur) | het Campustheater, Emerweg 27 in Breda (ingang Orion Lyceum) | gratis toegang |  Aanmeldformulier

Spreker: Saskia Mulder, The Social Reporter

Hoeveel aarde zouden we nodig hebben als iedereen leeft zoals jijzelf leeft? Die vraag stelt The Social Reporter, Saskia Mulder, aan haar interviewkandidaten op haar YouTube-kanaal. Die vraag stelt ze ook tijdens het Campus College van dinsdag 19 november in het Campustheater in Breda. Wat is jouw ‘verborgen impact’?

In een interactief, vermakelijk college vertelt Saskia over haar allergrootste passie waarvoor ze zelfs haar baan opzegde… duurzaamheid.  Als storyteller brengt ze mensen en initiatieven die de wereld verbeteren onder de aandacht. Met veel enthousiasme neemt ze haar publiek mee in haar verhaal. Na afloop weet je precies met welke dagelijkse keuzes jij het meest effectief kunt verduurzamen.


Herenboeren Breda

Tijdens dit Campus College is er ook aandacht voor de Herenboeren Breda. Een vrijwilliger komt uitleg geven over de coöperatie die zij hebben opgericht om met 200 huishoudens een professionele boerderij te exploiteren. Een duurzaam lokaal project waarvoor ze nog deelnemers zoeken.

Aanmelden kan via deze link.

.