Sluit
Skip to content

Bloemkool

 

Bloemkool

Bloemkool is een groente die hoort bij het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie. Bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, in tegenstelling tot broccoli. Er zijn bloemkoolrassen met witte, paarse, oranje of groene bloemkolen.

Bloemkool wordt doorgaans gekookt gegeten, maar is ook als rauwkost eetbaar. Koken neemt 10 tot 20 minuten in beslag, afhankelijk van de gewenste hardheid van het eindresultaat en de afmeting. Bloemkool wordt in een koolhydraatarm dieet gebruikt als vervanger van rijst of aardappelen, omdat het mondgevoel vergelijkbaar is, maar het zetmeel ontbreekt. Bloemkoolrijst is gemalen bloemkool die door de korrelgrootte en kleur lijkt op rijst.

Bloemkool kan ook geroosterd worden in de oven. Daarvoor wordt de bloemkool in plakken gesneden en besprenkeld met olie. De bereiding duurt dan zo’n 40 minuten.
Bron: Wikipedia