De coöperatie

De coöperatie

Uit van Dale; coöperatie (koöperatie) (v.)[<Fr. coopération], 1 het samenwerken: bereid tot coöperatie; 2 vereniging van personen met het doel om voordeliger in hun behoefte te voorzien door het bedrijf van de tussenhandel en de ondernemer uit te schakelen; coöperatie voor het inkopen van levensmiddelen, van brandstoffen, voor het bouwen van huizen; 3 winkel van zo’n vereniging.

Een Herenboerencoöperatie bestaat uit huishoudens die samen grip willen hebben op hun eigen voedsel. Onze doelstelling is om 200 huishoudens binnen de coöperatie op te nemen; dan is onze boerderij economisch gezond. Binnen een coöperatie heeft iedereen stemrecht en gezamenlijk beslissen wij over het reilen en zeilen van de boerderij. Ook gezamenlijke activiteiten en sociaal contact behoort tot de mogelijkheden van een coöperatie; zoek je gezelligheid, dan ben je hier aan het juiste adres. Wil je meehelpen op de boerderij? Graag, maar het hoeft niet. Je beslist zelf hoe jij gebruik wil maken van de Herenboeren coöperatie.  

Het bestaansrecht van onze boerderij ontlenen wij wel aan de bijdrages van de leden uit de coöperatie. Zonder gemeenschappelijke inspanning krijgen wij onze boerderij niet van de grond. Iedereen draagt, binnen zijn/haar vermogen en/of interesse, een steentje bij. Onze leden zijn burgers en hebben overdag een baan, zijn gepensioneerd, vrijwilliger of werkzoekende. Voor de meeste coöperatieleden is een bijdrage aan de coöperatie dus náást hun dagdagelijkse werkzaamheden. Gelukkig is iedereen heel enthousiast en is het daarom zo leuk om samen allemaal een klein stukje op te pakken zodat wij gezamenlijk één groot resultaat kunnen bereiken.

De coöperatie bestaat uit een bestuur en zes commissies. Zit er een commissie bij waar jij je ei in kwijt kan? Laat het ons dan weten!

Achter iedere foto vind je meer informatie.

Commissie boer helpen

Commissie boer helpen

Commissie ledenwerving

Commissie ledenwerving