Wie zijn wij?

Herenboeren Breda is een groep mensen die zich inzetten om onze eigen boerderij te starten. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Vacature Webmaster

Ga jij helemaal los op Wordpress én wil je ons naar onze eigen boerderij helpen? Neem dan snel contact met ons op!

Vacature Google Ads expert

We zijn deelnemer van het Google for non-profits programma en ontvangen daarmee iedere maand een genereuze donatie van Google. Het benutten van die donatie blijkt echter moeilijker dan we dachten. Ben jij die Google Ads expert die onze boerderij dichterbij brengt? Neem dan snel contact met ons op!

Vacature Social Media tijger

We zoeken een energiek communicatiewonder voor onze Facebook en Twitter accounts. Ben jij dat en wil je ons helpen? Neem dan snel contact met ons op!

Martijn

Martijn Schouw

Voorzitter

Bewust worden van wat nodig is voor ons dagelijks eten. Hier draagt een hedendaagse Herenboerderij veel aan bij. Daarom help ik graag die Herenboerderij in Breda te realiseren. Een plek waar de herenboeren hun kraakverse voedsel kunnen halen en met elkaar afspreken wat goed is voor hun boerderij. Zoals de boer een redelijk loon betalen, zodat die goed zijn werk kan doen. Of voor een landbouwmethode kiezen die het bodemleven verbetert. Ook het creëren van ruimte waarin mensen de geest kunnen krijgen om zelf weer een volgend stapje te doen. Niet in de woestijnen van Egypte of op het Lössplateau in China, maar gewoon in Brabant! Ik kan niet wachten totdat de schop in de grond gaat.

FotoHarold

Harold van Ham

Secretaris

Ik raakte geïnspireerd door de herenboerenverhalen van mijn familie uit Boxtel. Met een club van mensen echt grip op je eigen voedsel krijgen spreekt mij erg aan. In Boxtel zijn ze al lerend aan het bewijzen dat het ook echt mogelijk is. Na te hebben geproefd van de eerste vlees- en groenteproducten van de Herenboerderij Wilhelminapark was ik vrij snel overtuigd. Ik moest niet langer afwachten of er een Herenboerderij in de nabijheid van Breda zou komen maar zelf een bijdrage gaan leveren aan het initiatief om te zorgen dat die Herenboerderij er daadwerkelijk komt. Breda kent vele initiatieven in de voedingsbranche maar heeft nog geen gemengd boerenbedrijf dat als coöperatie door burgers wordt geleid. Doe jij mee en ben je één van de eerste deelnemers die aansluit?

IMG_1260

Dennis van Steenoven

Penningmeester

Ons levensverhaal start in Amsterdam, hier woonde de vrouw met wie ik getrouwd ben. Na een mooi stadsleven vol hard werken en veel plezier hebben wij hier ook drie kinderen gekregen. Daar begint dan ook de start met gezonde, biologische voeding voor het gezin. Na de geboorte van ons derde kind in juli 2011, tezamen met ongeveer het begin van het dieptepunt van de recessie, besloten wij het over een andere boeg te gooien.

Met de aanschaf van een 30 jaar oude Toyota Landcruiser begon de reis in het voorjaar van 2012 naar Scandinavië. Nadat we van april tot juli hadden rondgesnuffeld, namen we een optie op een oude boerderij met een grote houten schuur.

Meer
Profiel Wendy 2018 Vierkant 1

Wendy van Aert

Bewustwording en dan met name op het gebied van voeding en natuur heeft me altijd gefascineerd. Als kleine idealist in het agrarische bedrijf van mijn ouders, tegenwoordig in mijn commerciële werkzame leven en als (moestuinierende) ouder van een jong gezin. Eerst nog aan de oppervlakte, nu in volle glorie staande voor mijn idealen: de verbondenheid tussen mens en natuur voelbaar en zichtbaar maken waardoor die mens dichter bij zijn hart komt en deze als vanzelf beter voor de natuur zal zorgen. Met herenboeren ontmoeten mijn rationele agrarische roots en mijn idealisme elkaar. Met nieuwsgierigheid en gedrevenheid draag ik dan ook graag een steentje bij om op deze manier te werken aan een transparante voedselketen.

FotoGeertje

Geertje Nijhoving

Bestuurslid

Ik vind het belangrijk dat we rekening houden op deze wereld met de generaties die na ons komen. Dat betekent voor mij onder andere dat we op een duurzame manier met de aarde omgaan. Dat betekent ook dat ik graag meer zicht wil op mijn dagelijkse voedsel: waar komt het vandaan, hoe is het bewerkt, welke bestrijdingsmiddelen/groeistoffen zijn er allemaal toegevoegd? Daarom vind ik Herenboeren zo’n goed initiatief, zicht op een zo biologisch mogelijke landbouw, voedsel delen en telen met anderen. En dan ook nog met zijn allen eigenaar en medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de boerderij. Super!!!

Robbert-Paul Ferket

Bestuurslid

Robbert-Paul stelt zich binnenkort aan u voor.

Claire Dekkers

Ploegleider Communicatie

Claire stelt zich binnenkort aan u voor.

Michiel Veldman

Ploeglid Communicatie

Michiel stelt zich binnenkort aan u voor.