Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Het bestuur van Herenboeren Breda bestaat uit 6 mensen. Hieronder stellen zij zich kort voor.

FotoCoen1

Coen van Houwelingen

Voorzitter

Vanaf het moment dat onze oudste dochter 16 jaar geleden met ons mee ging eten ben ik me in toenemende mate bezig gaan houden met de kwaliteit van ons eten. We gaan naar de biologische slager, de groenten en het fruit komen óf uit mijn moestuin, of van de markt en ons brood maak ik elke dag zelf. Ik was ooit op bezoek bij een biologische varkensboer en die vertelde me dat hij verlies maakte op iedere kilo vlees die hij produceerde. Het verschil tussen zijn prijs en de prijs bij de slager is enorm. En hoewel ik de groenten op de markt haal, weet ik niet hoe ze geproduceerd zijn of welke bestrijdingsmiddelen erop zitten. Dat voelt allemaal niet goed.Daarom zet ik me graag in voor Herenboeren Breda.

FotoHarold

Harold van Ham

Secretaris

Ik raakte geïnspireerd door de herenboeren verhalen van mijn familie uit Boxtel. Met een club van mensen echt grip op je eigen voedsel krijgen spreekt mij erg aan. In Boxtel zijn ze al lerend aan het bewijzen dat het ook echt mogelijk is. Na te hebben geproefd van de eerste vlees- en groenteproducten van de Herenboerderij Wilhelminapark was ik vrij snel overtuigd. Ik moest niet langer afwachten of er een Herenboerderij in de nabijheid van Breda zou komen maar zelf bijdragen aan het initiatief om te zorgen dat die Herenboerderij er daadwerkelijk komt. Breda kent vele initiatieven in de voedingsbranche maar heeft nog geen gemengd boeren bedrijf dat als coöperatie door burgers wordt geleidt. Doe jij mee en ben je één van de eerste deelnemers die aansluit?

Margje van Schaik

Bestuurslid

Ik ben werkzaam in de veehouderij en iemand die van dieren en de natuur houd. De wereld van het voedsel is voor mij dus niet helemaal onbekend. Wel zie ik dat de huidige consument steeds minder weet over waar hun voedsel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en hoe dit tot stand is gekomen. Dit vind ik jammer, want daardoor worden boeren vaak niet begrepen en in een hoek geduwd. Daarom vind ik het Herenboeren concept zo mooi! De consument die in direct contact staat met de producten die geleverd worden en het productieproces. Het feit dat bij Herenboeren samen met de natuur wordt geboerd vind ik ook een geweldig concept. Het is in feite weer terug naar de basis, naar wat de hele natuur ons kan bieden op een dusdanige manier dat de natuur er ook beter van wordt. Hoe mooier kan het worden, een eigen boerderij waar je van kan genieten!!

Vacature

Penningmeester

Geïnteresseerde in Herenboeren Breda die zich graag binnen de kartrekkergroep  willen inzetten kunnen zich melden via info@herenboerenbreda.nl

FotoGeertje

Geertje Nijhoving

Bestuurslid

Ik vind het belangrijk dat we rekening houden op deze wereld met de generaties die na ons komen. Dat betekent voor mij onder andere dat we op een duurzame manier met de aarde omgaan. Dat betekent ook dat ik graag meer zicht wil op m’n dagelijkse voedsel: waar komt het vandaan, hoe is het bewerkt, welke bestrijdingsmiddelen/groeistoffen zijn er allemaal toegevoegd. Daarom vind ik Herenboeren zo’n goed initiatief, zicht op een zo biologisch mogelijke landbouw, voedsel delen en telen met anderen. En dan ook nog met z’n allen eigenaar en dus mede verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de boerderij. Super!!!

FotoArjanvdList

Arjan van der List

Bestuurslid

Ik wil meer in contact komen met mijn voedsel, om meer grip te krijgen op wat ik eet. Meer in balans met de seizoenen en het land. De voedselindustrie bewijst keer op keer dat zij het vertrouwen van de consument eigenlijk niet verdienen. Maar wat moet je dan? Dat is wat mij steeds meer bezighoudt. Zelf een moestuin beginnen? Daar heb ik eigenlijk de tijd en de vaardigheden helemaal niet voor. Herenboeren biedt mij de mogelijkheid om kwalitatief goed eten te verkrijgen, waarvan ik weet waar het vandaan komt, hoe het is verbouwd en hoe het heeft geleefd. En daarbij krijg ik ook nog het nostalgische en romantische gevoel dat ik toch maar mooi eigenaar ben van een echte boerderij. Op je ‘eigen’ boerderij rondlopen, waar je eigen dieren rondlopen en je eigen voedsel verbouwd wordt, wie wil dat nou niet? Ook al is het dan maar voor een klein stukje van mij. Wil jij hetzelfde gevoel hebben? Schrijf je dan ook in voor een klein stukje van deze droom!