Wie zijn wij?

Herenboeren Breda is een groep mensen die zich inzetten om onze eigen boerderij te starten. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Martijn

Martijn Schouw

Voorzitter

Bewust worden van wat nodig is voor ons dagelijks eten. Hier draagt een hedendaagse Herenboerderij veel aan bij. Daarom help ik graag die Herenboerderij in Breda te realiseren. Een plek waar de herenboeren hun kraakverse voedsel kunnen halen en met elkaar afspreken wat goed is voor hun boerderij. Zoals de boer een redelijk loon betalen, zodat die goed zijn werk kan doen. Of voor een landbouwmethode kiezen die het bodemleven verbetert. Ook het creëren van ruimte waarin mensen de geest kunnen krijgen om zelf weer een volgend stapje te doen. Niet in de woestijnen van Egypte of op het Lössplateau in China, maar gewoon in Brabant! Ik kan niet wachten totdat de schop in de grond gaat.

FotoHarold

Harold van Ham

Secretaris

Ik raakte geïnspireerd door de herenboerenverhalen van mijn familie uit Boxtel. Met een club van mensen echt grip op je eigen voedsel krijgen spreekt mij erg aan. In Boxtel zijn ze al lerend aan het bewijzen dat het ook echt mogelijk is. Na te hebben geproefd van de eerste vlees- en groenteproducten van de Herenboerderij Wilhelminapark was ik vrij snel overtuigd. Ik moest niet langer afwachten of er een Herenboerderij in de nabijheid van Breda zou komen maar zelf een bijdrage gaan leveren aan het initiatief om te zorgen dat die Herenboerderij er daadwerkelijk komt. Breda kent vele initiatieven in de voedingsbranche maar heeft nog geen gemengd boerenbedrijf dat als coöperatie door burgers wordt geleid. Doe jij mee en ben je één van de eerste deelnemers die aansluit?

IMG_1260

Dennis van Steenoven

Penningmeester

Ons levensverhaal start in Amsterdam, hier woonde de vrouw met wie ik getrouwd ben. Na een mooi stadsleven vol hard werken en veel plezier hebben wij hier ook drie kinderen gekregen. Daar begint dan ook de start met gezonde, biologische voeding voor het gezin. Na de geboorte van ons derde kind in juli 2011, tezamen met ongeveer het begin van het dieptepunt van de recessie, besloten wij het over een andere boeg te gooien.

Met de aanschaf van een 30 jaar oude Toyota Landcruiser begon de reis in het voorjaar van 2012 naar Scandinavië. Nadat we van april tot juli hadden rondgesnuffeld, namen we een optie op een oude boerderij met een grote houten schuur.

Meer