Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Herenboeren Breda is een groep mensen die zich inzetten om onze eigen boerderij te starten. Hieronder stellen zij zich kort voor.

FotoCoen1

Coen van Houwelingen

Voorzitter

Vanaf het moment dat onze oudste dochter 16 jaar geleden met ons mee ging eten ben ik me in toenemende mate bezig gaan houden met de kwaliteit van ons eten. We gaan naar de biologische slager en onze groenten en het fruit komen voor een deel uit mijn moestuin. En hoewel ik de andere groenten op de markt haal, weet ik niet hoe ze geproduceerd zijn of welke bestrijdingsmiddelen erop zitten. Ook kan ik geen invloed uitoefenen op de productie van het vlees.

Ik maak me grote zorgen over de impact die de voedselproductie op de aarde heeft. En ik kan er nu heel weinig aan veranderen. Dat voelt allemaal niet goed. Daarom zet ik me graag in voor Herenboeren Breda.

FotoHarold

Harold van Ham

Secretaris

Ik raakte geïnspireerd door de herenboeren verhalen van mijn familie uit Boxtel. Met een club van mensen echt grip op je eigen voedsel krijgen spreekt mij erg aan. In Boxtel zijn ze al lerend aan het bewijzen dat het ook echt mogelijk is. Na te hebben geproefd van de eerste vlees- en groenteproducten van de Herenboerderij Wilhelminapark was ik vrij snel overtuigd. Ik moest niet langer afwachten of er een Herenboerderij in de nabijheid van Breda zou komen maar zelf bijdragen aan het initiatief om te zorgen dat die Herenboerderij er daadwerkelijk komt. Breda kent vele initiatieven in de voedingsbranche maar heeft nog geen gemengd boeren bedrijf dat als coöperatie door burgers wordt geleidt. Doe jij mee en ben je één van de eerste deelnemers die aansluit?

Portret Margje

Margje van Schaik

Bestuurslid

Ik ben werkzaam in de veehouderij en iemand die van dieren en de natuur houd. De wereld van het voedsel is voor mij dus niet helemaal onbekend. Wel zie ik dat de huidige consument steeds minder weet over waar hun voedsel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en hoe dit tot stand is gekomen. Dit vind ik jammer, want daardoor worden boeren vaak niet begrepen en in een hoek geduwd. Daarom vind ik het Herenboeren concept zo mooi! De consument die in direct contact staat met de producten die geleverd worden en het productieproces. Het feit dat bij Herenboeren samen met de natuur wordt geboerd vind ik ook een geweldig concept. Het is in feite weer terug naar de basis, naar wat de hele natuur ons kan bieden op een dusdanige manier dat de natuur er ook beter van wordt. Hoe mooier kan het worden, een eigen boerderij waar je van kan genieten!!

Dennis van Steenoven

Penningmeester

Dennis stelt zich binnenkort aan u voor.

FotoGeertje

Geertje Nijhoving

Bestuurslid

Ik vind het belangrijk dat we rekening houden op deze wereld met de generaties die na ons komen. Dat betekent voor mij onder andere dat we op een duurzame manier met de aarde omgaan. Dat betekent ook dat ik graag meer zicht wil op m’n dagelijkse voedsel: waar komt het vandaan, hoe is het bewerkt, welke bestrijdingsmiddelen/groeistoffen zijn er allemaal toegevoegd. Daarom vind ik Herenboeren zo’n goed initiatief, zicht op een zo biologisch mogelijke landbouw, voedsel delen en telen met anderen. En dan ook nog met z’n allen eigenaar en dus mede verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de boerderij. Super!!!

Martijn Schouw

Bestuurslid

Martijn stelt zich binnenkort aan u voor.

Robbert-Paul Ferket

Bestuurslid

Robbert-Paul stelt zich binnenkort aan u voor.

Claire Dekkers

Ploegleider Communicatie

Claire stelt zich bionnenkort aan u voor.

Profiel Wendy 2018 Vierkant 1

Wendy van Aert

Bewustwording en dan met name op het gebied van voeding en natuur heeft me altijd gefascineerd. Als kleine idealist in het agrarische bedrijf van mijn ouders, tegenwoordig in mijn commerciële werkzame leven en als (moestuinierende) ouder van een jong gezin. Eerst nog aan de oppervlakte, nu in volle glorie staande voor mijn idealen: de verbondenheid tussen mens en natuur voelbaar en zichtbaar maken waardoor die mens dichter bij zijn hart komt en deze als vanzelf beter voor de natuur zal zorgen. Met herenboeren ontmoeten mijn rationele agrarische roots en mijn idealisme elkaar. Met nieuwsgierigheid en gedrevenheid draag ik dan ook graag een steentje bij om op deze manier te werken aan een transparante voedselketen.

Michiel Veldman

Ploeglid Communicatie

Michiel stelt zich binnenkort aan u voor.

Bas Mol

Ploeglid Communicatie

Bas stelt zich binnenkort aan u voor.