Skip to content

herenboeren_kopafbeelding

Herenboeren Breda

200 huishoudens, samen 500 mensen en 1 boer: samen zijn ze straks Herenboeren Breda. Al deze mensen hebben hetzelfde doel: zelf bepalen hoe hun voedsel wordt geproduceerd. Dat doen ze door een coöperatie op te richten die een professionele boerderij gaat exploiteren. De boer is daarbij werknemer van de coöperatie en alle huishoudens zijn 1/200ste eigenaar van de boerderij.

Wil jij ook lekker, gezond en duurzaam eten van je eigen boerderij? Sluit je dan snel bij ons aan want we willen in het voorjaar van 2020 beginnen met de teelt! Wil je eerst meer weten? Kom naar onze informatieavonden of lees de uitleg en de veelgestelde vragen.

Locatie voor de Herenboerderij te Breda is bekend. Begin juli staat de teller van deelnemers op 116 getekende huishoudens. Bij 150 gaan we starten. Meld je dus snel aan!

Aankomende activiteiten

Herenboeren uit Boxtel vertellen wat het inhoudt om herenboer te zijn.
Doe jij in Breda ook mee? Schrijf je in!


Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.

Welkom

Hoe

Om de Herenboerderij op te starten, zijn minimaal 150 deelnemende huishoudens nodig. Daarom zijn we een zoektocht gestart naar mensen die met ons zo’n kleinschalige boerderij willen oprichten en exploiteren. Ben jij enthousiast? Laat het ons weten en vertel anderen over dit initiatief.

Welkom

Wat

Wij willen een goed georganiseerde coöperatieve boerderij opzetten. Het wordt een plek waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Een ervaren boer is straks verantwoordelijk voor het werk op de boerderij. Alles is van een hoge kwaliteit en met een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Welkom

Waar

Het ziet ernaar uit dat we 20 hectare grond aan de westkant van Breda gevonden hebben. Dat is alle ruimte die we nodig hebben op een goede locatie! We kunnen er nu nog niet meer over zeggen, maar zodra de besluitvorming rond is, vertellen we meer.